Warsztaty zdrowego odżywiania

26.01.2016

 

Choć o wadze zdrowego odżywiania nikogo nie trzeba przekonywać, wielu z nas ciągle myśli, że zdrowo znaczy skomplikowanie i drogo. Poprzez cykl warsztatów, pokażemy że jeść zdrowo, znaczy nic innego jak smacznie, różnorodnie i niedrogo. Zapraszamy na warsztaty, które poprowadzi miłośniczka zdrowego, racjonalnego odżywiania - Małgorzata Meller. 

6 lutego odbędzie się warsztat - domowe probiotyki, czyli wariactwo na temat kiszonek.
godz: 10:00 - 12:00
miejsce: CEE, ul. Parkowa 12, sala nr 2
 

 Kiszona kapusta czy ogórki to nie tylko porcja witamin, których o tej porze nam brakuje, ale też naturalny probiotyk - bakterie kwasu mlekowego. Chyba każdy zna kiszoną kapustę i ogórki. Ale nie wszyscy wiedzą, że kiszeniu (fermentacji mlekowej) można poddać całą gamę warzyw, zbóż, owoców a nawet jajka. Jakie mają działanie?  Będzie można dowiedzieć się podczas warsztatów. Na zakończenie odbędzie się degustacja i przygotowanie domowych kiszonek. 

Uwaga: uczestnicy proszeni sa o przyniesienie na warsztaty małego słoiczka z przykrywką (maksymalnie 0,4 l.) 
 
13 lutego odbędzie się warsztat - Jak mądrze chorować
 
Pamiętajmy, że nie każde przeziębienie leczy się tak samo. Podczas warsztatów dowiemy się o nowych i starych domowych sposobach na choroby. Poświęcimy troche czasu na zioła, które są naturalnym lekarstwem, jak budować odporność i czego nie powinniśmy a co możemy jeść w czasie choroby. 
 
Godz. 10:00 - 12:00
miejsce: CEE, ul. Parkowa 12, sala nr 2. 
 
 
Wstęp wolny . Liczba miejsc jest ograniczona. Decyduje pierwszeństwo zgłoszeń. 
 
Zapisy:
tel.: 87/610 16 24
mailowo: e.sigiel@cee.elk.pl
Serdecznie zapraszamy